about

stout & boele

Wij ondersteunen kerkelijke gemeenten met de administratie, zowel de ledenadministratie als de financiëleadministratie, eigenlijk het reilen en zeilen van het kerkelijk bureau in samenwerking met de medewerkers, vrijwilligers, predikanten en het college van kerkrentmeesters. 

De afgelopen jaren hebben wij ondersteuning geboden aan tientallen kerken door heel Nederland. Kijk voor een overzicht in onze portfolio. Van harte ondersteunen wij ook uw kerk. Bel of mail ons voor een afspraak, wij komen graag bij u langs om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Stout

Ewald is sinds 1994 actief in kerkelijk werk.

Boele

Heidi is sinds 2013 actief in kerkelijk werk.

Ewald

stout

Mijn passie is het ondersteunen van kerkelijke gemeenten met de administratie, zowel de ledenadministratie als de financiëleadministratie. Eigenlijk het reilen en zeilen van het kerkelijk bureau en samenwerken met de medewerkers, vrijwilligers, predikanten en het college van kerkrentmeesters. 

Het geven van leiding aan het kerkelijk bureau is onderdeel van mijn dagelijkse werkzaamheden. Voor mij zijn de vrijwilligers net zo belangrijk als vaste medewerkers op het kerkelijk bureau. Dagelijks houd ik mij bezig met de financiële- en ledenadministratie en het ondersteunen van de medewerkers die dit uitvoeren. Tevens heb ik oog voor verbetering bij het efficiënt voeren van de administratie, zoals het digitaal verwerken van de gegevens. De applicaties die nodig zijn om het kerkelijk bureau goed te laten functioneren zijn mij bekend.

Toekomstgericht zijn vind ik belangrijk. Verder wil ik dat iedereen plezier heeft in zijn werk binnen de afgesproken grenzen. Goed omgaan met mensen in alle soorten en maten, gelovigen en ongelovigen is voor mij vanzelfsprekend. Verder ben ik gewend om onder de verantwoordelijkheid te werken van het college van kerkrentmeesters. Als ondernemer ben ik zelfstandig, een initiatiefnemer en professioneel bezig om de kerken goed te bedienen. Naast het feit dat je zelf ondernemend en een sociaal betrokken mens moet zijn ben ik mij ervan bewust dat, om al ruim 13 jaar bestaansrecht te hebben in het kerkenland, dit alleen kan als je God vraagt om je te zegenen in je dagelijks werk en dat je weet dat Hij voor je zorgt. Binnen de Protestantse Kerk in Nederland weet ik mijn weg te vinden bij het zoeken naar antwoorden en/of het vinden van oplossingen.

Heidi

Boele

Sinds 2013 ben ik werkzaam bij en voor kerken. Eerst op freelance basis bij Stout Consultancy en sinds 1 januari 2018 als vennoot van Stout & Boele Consultancy. Het werken in de kerkenbranche vind ik erg leuk. Het is enorm veelzijdig; je hebt met vrijwilligers, besturen, werknemers, predikanten en gemeenteleden te maken. Het is een combinatie van commercieel en sociaal werk. 

De kerk ligt me aan het hart en ik heb het gevoel dat ik op deze manier mijn steentje bijdraag aan het in stand houden van de gemeente van Christus. 

In de praktijk blijkt dat het aantal vrijwilligers afneemt en de taken die ze hebben eigenlijk te groot en veelzijdig zijn. Door de administratie en het kerkelijk bureau efficiënter te in richten en te stroomlijnen valt er veel tijdwinst te behalen waardoor de taken van de vrijwilligers verlicht kunnen worden. Ewald en ik hebben samen veel kennis en expertise in huis en weten de weg in kerkelijk Nederland waardoor er altijd wel een oplossing voor de problemen gevonden wordt.

Mijn expertise ligt bij het automatiseren en efficiënter inrichten van de werkzaamheden en administraties van het kerkelijk bureau, het implementeren van pakketten en trainen van medewerkers m.b.t. automatiseringspakketten, het maken van financiële rapportages (jaarrekeningen, begrotingen etc.) voor het college en de diaconie en leiding geven aan en werken op het kerkelijk bureau.

Kopje koffie samen doen?
Maak nu een afspraak!